tirsdag 31. mai 2011

Bare bittelitt om Lightning Process

Først og fremst må jeg bare si at jeg er veldig glad for og heldig som fikk tatt Lightning Process-kurs. Jeg ville gjort det igjen.

Det er vanskelig å fortelle så veldig mye om kurset, men les mer her hos Janne. Det var hun jeg gikk på kurs hos. En flott dame, kan virkelig anbefale henne! Ta en telefon eller send henne en e-post hvis du lurer på noe. Hun er rask og flink til å svare og forlare.

Fra siden til Janne vil spesielt anbefale denne historien.
Utdrag fra avisreportasjen:
"Lightning Process er i hovedsak bygget opp om mentale teknikker som går ut på å bryte gamle tankemønstre og erstatte dem med nye. Høvern fikk blant annet i oppgave å tenke seg inn i friske situasjoner."
Det er de to viktigste "ingrediensene" i LP-kurset; 1. Bryte gamle tankemønstre og lage nye. 2. Tenke seg inn i friske situasjoner.

Som sagt, les hele historien, men jeg vil trekke ut en ting til fra reportasjen:
"Hun er redd for å forklare for mye om hvilke teknikker hun bruker, fordi opplegget kan misforstås av dem som ikke har fått kyndig veiledning.
- Det høres så enkelt ut, men teknikken krever hard innsats. Man må stoppe all negativ tankegang som kan bringe en tilbake til gamle mønstre."
Jeg er ikke LP-instruktør og kan ikke lære noen LP. Jeg jobber selv hardt med å få til LP-metoden for meg selv.

Jeg vet det er mange som er negative til LP. Kanskje fordi de har hørt mye "rart" om LP (jeg var en av dem, og var  veldig skeptisk for 1 år siden), eller kanskje de har opplevd at LP ikke fungerer for dem.
Veldig mange brikker falt på plass da jeg tok LP-kurs. Jeg var motivert for det, og det tror jeg man må være. Litt som når man slutter å røyke, man må selv være innstilt på å slutte. Nytter ikke hvor mye folk maser på en.

For min del var LP-kurs riktig. Hva som er riktig for deg, det vet bare du. Men det er viktig å huske at LP ikke er en mirakelkur. Du blir ikke frisk etter 3 dagers kurs. Det er knall hard jobbing både under kurset og i ettertid. For meg kom virkingen allerede første dagen, men det var fordi jeg jobbet med meg selv. Ikke fordi instruktøren tvang meg.

Det var litt om mine tanker rundt dette. Det er svært vanskelig å fortelle mer, ettersom jeg ikke har fordøyd alt enda. Det er ganske mye å gå igjennom og jobbe med. Så som sagt, lurer dere på mer, så ta kontakt med en LP-instruktør.

Det står mer om LP på Phil Parker sine sider (de er på engelsk).

2 kommentarer:

  1. Lykke til videre med prosessen!

    Hilsen
    ~ melivetpaaslep ~

    SvarSlett
  2. Så bra at du er fornøyd med kurset! Det hadde vært veldig kjekt å høre litt om hvordan det hjelper for deg - hvis du orker å skrive mer :)

    SvarSlett

Takk for dine ord!