onsdag 30. juni 2010

Lillestrøm Helseklinikk

Det finnes ingen kur eller behandling mot ME, og det er kanskje det som er mest frustrerende. Jeg har en kronisk sykdom som jeg kan bli bedre av, men den eneste "kuren" jeg har fått (som kanskje virker) er at jeg må hvile.

Siden jeg fikk diagnosen i september 2009 har jeg ikke fått mye oppfølging. Ikke lenge etter at jeg fikk diagnosen søkte fastlegen meg inn til ME-senteret ved Ullevål universitetssykehus. Våren 2010 gjennomførte jeg mestringskurs; hvordan leve med en kronisk sykdom. Mye av det jeg lærte på kurset visste jeg fra før av. Det viktigste var nok møtet med andre ME-syke. Vi har fortsatt kontakt, både via Facebook, blogger, e-post og månedlige møter.

I begynnelsen av juni hadde jeg første time ved Lillestrøm Helseklinikk. Jeg hadde time hos Sigrid Holterman Holmen, og vi gikk gjennom mange skjemaer og rare spørsmål, før jeg tok en haug med blodprøver. Nå har jeg også levert inn spytt- og avføringsprøver, som er sendt til Diagnos-Techs i USA.
I midten av august har jeg ny time igjen, og da skal vi gå igjennom alle svarene fra prøvene jeg har tatt. Jeg grugleder meg.

Jeg hadde vurdert LHK en stund, men det som fikk meg til å ringe og bestille time er at jeg kjenner til 2 andre som er pasienter der, og som er blitt bedre.
Minuset med LHK er at det er kjempedyrt. Utredningen koster fra 5000-15.000 kroner.

4 kommentarer:

 1. Hei Siv!
  Så flott blogg du - det er så hyggelig med dette MEsammholdet her i bloggsfæren, jeg gleder meg til å følge deg!
  Lykke til med behandlingen, vi blogges - og tusen takk for beøk hos meg, DET er storveis hyggelig altså :))
  Ønsker deg alt god, mye god hvile og en kos uke!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 2. hei siri

  så spennende! masse lykke til, håper du kommer til å oppleve at du blir bedre. har ikke selv prøvd LHK men i likhet med deg så har jeg hørt om flere som har blitt bedre av det.
  synes det er vanskelig å velge mellom alt som tilbys av behandling, blir nesten sliten bare av å forholde seg til det....
  etter mye testing så har jeg funnet en del ting som fungerer for meg og det er jeg så takknemmelig for, øyner håp! er fremdeles syk men merker bittesmå bedringer hvis jeg leter med lupe :)
  *energiøkonomisering
  *å hvile på "bra" dager, ikke BARE når jeg er fullstendig utmattet
  *psykomotorisk fysioterapi
  *probiotikatilskudd NDS 780
  *olivenbladekstrakt fra east park(barnekapsler)
  *ultra omega tilskudd(ikke med nattlysolje i)
  *kognitiv terapi
  *prioritere opplevelser som gir meg inspirasjon når jeg har energi
  *kontakt med andre som har ME

  ønsker deg gode dager,
  vibeke

  SvarSlett
 3. hei,hei :)
  håper du finner bedring og bedre dager med oppfølging på LHK. Selv har jeg valgt noe som er i samme gate jf ortomolekulær medisin. Kostendring og påfyll av stoffer som kroppen lekker. Varierende form - følg meg gjerne på bloggen min- om livet med ME.

  beste hilsen fra
  Lilljekonvall :)

  SvarSlett
 4. Takk for fine og viktige ord, dere! :) Det er spennende å følge og lære av andre, så jeg kommer garantert innom dere igjen.

  SvarSlett

Takk for dine ord!